Puhelin ei lataudu - Tarkista nämä

Puhelin ei lataudu - Tarkista nämä

Mikäli puhelimesi ei lataudu, on todennäköisin syy tähän joko viallinen akku tai latausportti. Vika voi johtua myös monesta muusta asiasta, esimerkiksi:

- Viallinen johto

- Viallinen laturi

- Ohjelmistoperäinen vika

 

Tee näin

  1. Jos akku on tyhjä, lataa laitteeseen virtaa riittävästi 10-20 minuuttia ja yritä käynnistystä uudelleen pitämällä virtanäppäintä pohjassa 10 sekuntia.
  2. Varmista, että latausportissa ei ole likaa tai pölyä ja putsaa latausportti varovaisesti esim. hammastikulla tai paperiliittimen päällä. Varo kuitenkin naarmuttamasta latausporttia.
  3. Testaa ensin toimiiko lataus eri johdolla normaalisti. 
  4. Jos latausjohdon vaihto ei auta, testaa latausta eri laturilla.
  5. Tarkista, onko laitteessa ulkoisia vaurioita, jotka ovat voineet vaurioittaa latausportin tai akun.
  6. Jos puhelimen pikalataus toimii hitaasti, varmista myös että laturi ja johto tukevat pikalatausta (voltti- ja ampeerimäärät täsmäävät keskenään).
  7. Varmista, että latausjohdon pää on riittävän pitkä. IP68-puhelimissa ja ison akun sisältävissä puhelimissa voi latausportti olla tavallista syvemmällä ja se voi tarvita erillistä adapteria tai yhteensopivaa johtoa, joissa latauspää on myös normaalia pidempi.
  8. Jos nämä vaiheet eivät auttaneet ja latauksessa on vielä vikaa, palauta tehdasasetukset puhelimeen. Akun kalibroinnissa voi olla ohjelmistoperäistä vikaa ja ohjelmisto nollaantuu tehdasasetusten palautuksella.

 

Eikö vika selvinnyt?

 

Ei hätää, me selvitämme puhelimen vian puolestasi ja korjaamme puhelimesi mahdollisuuksien mukaan.

Vikadiagnoosimaksu on 39€ ja se hyvitetään sinulle lopullisen huollon hinnasta. Hinta sisältää edestakaiset postikulut.

 

Osta vikadiagnoosi tästä

 

 

Takaisin blogiin

Ota yhteyttä!