10 Vinkkiä puhelimen akunkeston optimointiin

10 Vinkkiä puhelimen akunkeston optimointiin


Akun keston optimointi:

Rajoita 5G:n käyttöä. Yleensä 4G on riittävän nopea ja käyttää vähemmän virtaa. Käytä myös WiFi-yhteyttä siellä, missä mahdollista. Voit vaihtaa oletusyhteyden Asetukset -> Verkko ja Internet -> Mobiiliverkko -> Lisäasetukset  -> Ensisijainen verkko -> 3G. Hyödynnä virransäästötilaa, kun et tarvitse suoritustehoa. Voit vaihtaa virransäästön päälle Asetukset -> Akku  -> Virransäästö.

 

Sulje taustalla olevat sovellukset ja käynnistä puhelimesi uudestaan tasaisin väliajoin, jotta puhelin ei käytä energiaa ylimääräisten taustaprosessien ylläpitoon.

 

Käytä ylimääräisiä langattomia yhteyksiä vain tarvittaessa. Esim Bluetooth, WIFI ja GPS-yhteyksiä ei tarvita koko aikaa käytössä. Voit sulkea ylimääräiset yhteydet pikavalikosta.

 

Säädä näytön kirkkautta tarpeen mukaan kirkkaammaksi tai himmeämmäksi. Voit tarkistaa kuinka paljon mikäkin toiminto kuluttaa akkua Asetukset -> Akku -> Akun käyttö (valittavissa yläkulmasta) 

 

Rajoita sovellusten hälytyksiä. Ylimääräiset hälytykset esim. WhatsAppista tai sähköpostista voivat aktivoida puhelimesi näytön hetkeksi päälle ja kuluttaa turhaan akkua.

 

Lataa akku riittävän usein. Akun tuottama sähkö toimii kemiallisen prosessin toimesta ja tehokkaimmimmillaan tuo prosessi toimii 25-75% akkuvarauksella. Jos laite on usein äärirajoilla varsinkin 0%:ssa tai liian pitkään 100%:ssa, akun käyttöikä voi heikentyä

 

Poista ylimääräiset widgetit ja sovellukset joita et tarvitse.

 

Jos käytät paljon virtaa kuluttavia sovelluksia, kuten Youtubea, ennen kuin painat virtanäppäintä sulkeaksi puhelimen näytön pitkäksi aikaa, navigoi ensin aloitusnäyttöön home-näppäimen avulla tai sulje avoin sovellus, ettei se jää taustalle pyörimään siksi aikaa, kun näytttö on pois päältä.

 

Tarkista, onko laitteessa ulkoisia vaurioita, jotka ovat voineet vaurioittaa latausportin tai akun.

 

Jos akkukesto on edellen normaalia lyhyempi, palauta tehdasasetukset. Akun kalibroinnissa voi olla ohjelmistoperäistä vikaa ja ohjelmisto nollaantuu tehdasasetusten palautuksella.

 

Lue lisää vinkkejä kuinka akkukestoa voi pidentää:


http://blog.e-ville.com/kuinka-maksimoida-akunkesto-alypuhelimeesi-9-ratkaisua-parempaan-akunkestoon

Takaisin blogiin

Ota yhteyttä!